Victorie la Triatlonul Bioeel

Aveam nevoie de o victorie. Nu doar pentru a primi o răsplată pentru munca din ultima vreme ci şi pentru a vedea că am depăşit o perioadă marcată de mai multe ghinioane. Iar victoria a venit sâmbăta trecută, pe 9 iulie, la triatlonul Bioeel organizat la Târgu Mureş.

A fost o cursă de intensitate medie, dar care a avut câteva porţiuni dificile la proba de ciclism, unde traseul a avut alternativ ba porţiuni uscate, ba cu noroi. Am început bine, ieşind primul din apă, iar apoi la bicicletă am mers constant, fără să forţez. Am accelerat însă la alergare, asta pentru a-mi consolida poziţia de lider. Am câştigat cu un timp de 1h:29min:36 secunde, cu circa cinci minute mai bine decât al doilea clasat, Albert Gaspar. Pe locul trei a terminat Robert Gomoescu, care are o creştere constantă în ultima vreme. De fapt, nivelul cursei a fost unul ridicat, mulţumită în primul rând principalilor contra-
candidaţi, pe care îi salut şi acum cu prietenie şi îi felicit pentru evoluţie.

Una peste alta, a fost o zi frumoasă la Târgu Mureş, o competiţie bine organizată, încheiată cu o victorie de care aveam nevoie. Să nu uit să menţionez excelenta iniţiativă a gazdelor noastre de a organiza un concurs separat de triatlon, pentru copii, cu o zi înainte de cursa noastră. Am remarcat cu mare bucurie câteva talente autentice, atât la fete cât şi la băieţi. Se pare că la Târgu Mureş triatlonul are un viitor frumos.

Joi voi pleca spre Tuşnad, pentru a avea câteva zile de acomodare înainte de competiţia St. Ana Lake Xterra Triathlon, de pe 16 iulie. Îmi doresc şi acolo o victorie, cu atât mai mult cu cât mi-ar consolida poziţia de lider în clasamentul Bioeel Triathlon Challenge 2011, competiţie ce reuneşte cele mai importante cinci triatloane din România. Aceasta a devenit, între timp, unul din principalele mele obiective pentru acest an.

Şi pentru că tot am pomenit de obiective, iată programul meu competiţional pentru acest an:
16 iulie, Sf. Ana Lake Triathlon xterra
6-7 august , Reci triatlon xterra
21 august, Sf. Gheorghe sprint triatlon
3 septembrie , Triatlon Mamaia
17 septembrie, Campionatul naţional şi balcanic de triatlon, Mamaia
1 octombrie, Maraton Piatra Craiului
2 noiembrie, Alanya Triatlon (Cupa Europeana), Turcia
17 decembrie, Mauritius Triathlon, Cupa Africană.