Campionatul European de Duatlon

Sambata am participat la Campionatul European de Duathlon din Soria, Spania. 10 km alergare, 40 km bicicleta, 5 km alergare. Traseul la bicicleta a fost unul foarte tehnic si cu diferenta destul de mare de nivel. La alergare multe puncte fixe de intoarcere. Inainte de start m-am simtit foarte bine pregatit, atat fizic cat si mental. Obiectivul meu era sa intru in Top 10, ceea ce simteam ca e posibil.
La start am fost deplin focusat pe cursa. Avusesem un moment (o indigestie) cu doua ore inainte de start, care nu dadea semne ca ar mai avea un cuvant de spus in ecuatia cursei. Ma asteptam la un start in forta, la un ritm sustinut, avand in vedere pe cine aveam langa mine la start…toti sportivi de top mondial. Dupa primii 2,5 km am simtit o crampa la stomac. Se plecase foarte tare si eram in cursa, asa ca nu am stat sa analizez daca e ceva serios. Imediat am simtit si o contractura la coapsa dreapta, foarte puternica. Nu am mai putut continua. Au fost secunde de flash-uri, pumni dati in coapsa…m-am oprit, m-am gandit sa abandonez…cu adrenalina de moment nu stiam daca e ceva grav, o ruptura de muschi sau doar o contractura.
Decizia a fost una singura…sa merg mai departe. O decizie care, cred acum, a fost mai mult instinctiva decat logica. Nu am abandonat niciodata. Mi-am dorit foarte mult sa-mi realizez obiectivul. Stiam deja ca in acel moment era ceva imposibil. Dar am continuat.

Am intrat printre ultimii in prima tranzitie. La bicicleta m-am simtit relativ ok, nu am avut pluton, am muncit din greu. Am avut alaturi doar un coleg olandez. Tandemul acesta spontan format a tinut pana dupa a doua tranzitie cand am plecat singur in fata.
Rezultatul il stiti: locul 31, cu un timp de 1h:56min:53sec.
Am terminat o cursa de care nu sunt multumit. Lasand la o parte contractura care a jucat un rol negativ, tempo-ul tare impus de plutonul fruntas si cursa per ansamblu deosebit de puternica, nu a fost totusi cea mai buna zi pentru mine.
Ma bucur ca am castigat ‘lupta’ cu mine, ca nu am renuntat si am reusit sa termin o cursa foarte grea. Sunt realist in privinta rezultatului. Acum ma concentrez pe cursele ce vor urma.
Multumesc mult tuturor celor ce mi-au fost alaturi, m-au incurajat si continua sa o faca. Va simt aproape si asta conteaza foarte mult.
#Herbalife #GlasExpert #Alumni #Salomon #Cannondale #DuncaExpeditii #Tyr #Veloteca #GoPro #Autonom #BauschLomb #Frtri
Foto: Carlos Triatlon