Hai să fim din nou copii

Onctuoase sărmăluțe…Nu sunt prea multe concursurile unde să ai ocazia ca la final să guști o porție bună de sarmale, care mie îmi plac foarte mult. La Triatlonul Fără Asfalt la Munte, organizat în zona Măneciu (Prahova), se dau sarmale, iar acestea sunt excelente, onctuoase, multe, la ceaun. Ce mai, sunt grozave. Iar gustul lor e cu atît mai bun cînd le mănînci alături de prieteni.
Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc, ci să vă spun o întîmplare de aici. La finalul cursei, un copil de vreo nouă ani, vine la mine și-mi spune: ”În primul rînd, Ciprian, vreau să te felicit pentru locul 1. Dar să știi că și eu am participat la concurs, dar nu am primit medalie, ca tine”. Zîmbesc, clipesc de trei ori și îl întreb: ”Tu ai participat la triatlon?”. El rîde. ”Da, am participat la fugă, am fugit pe lîngă ceilalți oameni, pînă sus în deal și înapoi… Acum vreau și eu medalie”.
Copilul vorbea serios. Adrian Angelescu era lîngă mine și aude discuția. ”Bicicletă ai?”. ”Nu, dar știu să merg pe bici”. Ne spune că sunt șase frați acasă și că el a venit singur din satul Slon, de la cîțiva km depărtare. Mă uit la Angelescu și îi zic: ”Tu ai copii, ai vreo bicicletă, ceva echipament care a rămas mic alor tăi?”. ”Sigur”, zice. Lîngă noi, copilului îi sticleau ochii de bucurie.
Vineri voi trece din nou prin Slon și voi duce o bicicletă copilului. Ca el sunt mai mulți în sat acolo. Dacă aveți echipament pentru copii și vreți să îl donați putem să luăm legătura. Mă puteți contacta pînă joi, cu mesaj privat sau aici.
Hai să fim din nou copii.