Victorie la Reci. Și debut ca organizator de concursuri

Sezonul competițional se apropie de sfârșit, dar eu continuu să mă simt foarte bine, ca la început. Pe 7 august am reușit să câștig o nouă competiție, respectiv Haromszek Triatlon (desfășurat la Reci).

Am ajuns aici cu o zi înainte de concurs, după care m-am cazat, am mâncat și apoi am plecat într-o scurtă recunoaștere pe traseul de bicicletă. Mult nisip pe o parte din drum, în rest numai pământ și pietre pe traseu. Traseul mi s-a părut deloc greu, însă destul de… cum să zic, enervant din cauza porțiunilor cu nisip și pietre.

Însă toate acestea nu au mai contat a doua zi, când am reușit să fac o cursă bună, zic eu. Au fost circa 200 de participanți. Constat cu bucurie că am devenit prieten cu tot mai mulți dintre ei. Dar să revenim la cursă. La proba de înot am concurat fără costumul de neopren, deoarece apa era caldă. Am folosit însă, pentru prima dată, niște ochelari de înot de la Tyr, modelul Tracer Ti racing, și o cască la fel (mulțumesc Răzvan Florea pentru echipament).

Apoi, cum vremea era numai bună de biciclit, am tras puțin de mine, fără să forțez însă la maximum, așa că am folosit doar trei geluri Isostar și un litru de băutură energizantă, tot de la Isostar. În schimb, la alergare, am fost mai precaut și m-am oprit la fiecare punct de revitalizare pentru a consuma lichide deoarece afară era tot mai cald.

 

 

Așadar, o cursă frumoasă, o nouă victorie și speranțe pentru viitor. Cum am câștigat trei din cele cinci etape ale circuitului Bioeel și cum mai e doar o singură etapă (Mamaia, 3 septembrie) sper ca la sfârșit să rămân tot pe prima treaptă a podiumului în această cupă a competițiilor de triathlon din România.

Să revenim însă pentru puțin timp la Reci, unde în premieră am participat și la proba de ștafetă (regulamentul permite să concurezi și la individual și la ștafetă). Am făcut echipă cu două fete pe care nu le cunoșteam, dar pe care le-am văzut descumpănite înainte de start căci nu aveau coechipier, așa că am decis să le ajut să se îndrăgostească de triathlon și le-am ajutat să concureze. Am terminat cu bine și la ștafetă, pe undeva pe la jumătatea clasamentului.

Următorul meu concurs va fi pe 21 august, la mini-triatlonul de la Sfântu Gheorghe.

Și pentru că am vorbit de mai multe lucruri inedite (echipament de la Tyr, participare la ștafetă), să mai anunț o premieră. O să debutez ca… organizator de competiții. Nu singur, ci împreună cu Ride Competition, clubul meu din Timișoara, și cu bunii prieteni Francois Vulliet și Vasile Gotzo.

Astfel, pe 14 august în satul Cornești, la circa 18 km de Timișoara, se va desfășura un concurs de ciclism adresat în mod special copiilor dar și tuturor celor care sunt iubitori de bicicletă, adrenalină, natură. Cum ne dorim să promovăm și să facem cât mai cunoscut mountain biking-ul în rândul copiilor, dar și să descoperim viitori campioni în această ramură sportivă vor fi trei categorii pentru aceștia:

– copii sub 10 ani
– copii 10-14 ani
– copii 14-18 ani

Apoi, vor mai exista categoria profi la feminin și masculin, dar și categoria hobby, tot la feminin și masculin.

Vom premia câștigătorii primelor trei locuri toate cele 5 categorii. Iar premiile nu sunt deloc de neglijat.
Contăm pe prezența a circa două sute de participanți.

Un filmulet interesant despre zona Cornesti: