Și în frunte și la nas…

Nu, nu vă gândiți la ceva rău. Titlul este voit glumeț și, deși se referă strict la părți anatomice, nu vrea să arate decât ce mi s-a mai întâmplat în ultima vreme. E drept că noutățile au legătură și cu fruntea și cu nasul.

Ce-i cu fruntea?
Păi trebuie să spun că am fost în fruntea plutonului de sportivi care a participat, pe 28 aprilie, la Campionatul Național de Duatlon, desfășurat la Târgu Mureș. Așadar am terminat pe locul 1, sunt din nou campion național.
A fost vreme ploioasă în dimineața concursului, ceea ce îmi convenea. Startul s-a dat la ora 13:00, emoțiile obișnuite, am plecat tare, însă…. Însă am tras curând frâna de mână (na, altă parte anatomică, ne-menționată în titlu), adică am încetinit voit, pentru a respecta indicațiile antrenorului mei Cristian Negrea. Știam că e un concurs doar de palmares, nu merita să merg la turație maximă.
Primii zece kilometri de alergare au trecut relativ repede, intru în țarcul de tranziție, eram pe poziția a doua, dar deloc îngrijorat. Fac rapid schimbul, mă urc pe bicicletă și accelerez. Prind plutonul cu o tură din urmă, acum tot ce mai trebuia să fac era să stau cuminte în pluton. Trec și cei 40 km de ciclism. Urma ultima parte, 5 km alergare. Mă îngrijorează puțin că a ieșit soarele, e tot mai cald. Picioarele îmi sunt grele, dar trec peste acest moment. Sprintez, termin primul, după 1h:58min:30sec. Locul 2 a fost ocupat de Albert Gaspar (Tg. Mures), iar pe locul trei a sosit LaurențiuBogdănescu din Lugoj, legitimat la Racing Bike Pro Arad, dar care la această competiție a reprezentat clubul CS. Ride Competition (adică tocmai clubul unde sunt și eu legitimat).

Ce-i cu nasul?
Nu, nu vă faceți griji, nu mi-am făcut operație estetică. Nimic altceva decât că după campionatul de duatlon am întrerupt antrenamentele timp de o săptămână, pentru a mă
opera la nas, în Timișoara. Nu a fost nimic serios, doar aranjarea unor cartilagii care mă împiedicau să respir normal. Acum totul e ok și în scurt timp voi reintra în programul
normal de antrenament. Țin să mulțumesc doamnei doctor Ana Maria Stanese pentru amabilitate și profesionalism.

Cum îmi place de fiecare dată să mă gândesc la oamenii care îmi sunt alături, să transmit
felicitări Federației Române de Triatlon (rezultatele încep să apară) și mulțumiri
antrenorului Cristian Negrea și prietenilor Sergiu Antonie, Grigore Adrian Mărgineanu.

Următoarea cursă la care voi participa va fi Campionatul balcanic de duatlon, la Edirne (Turcia), pe 18 mai.

În încheiere, țin să aduc mulțumiri celor care mă susțin în efortul meu. Mulțumesc, 168 Sport Station (www.168sport.ro), Ridetour (www.ride-tour.com), Merida (www.veloteca.ro), Veloteca (www.veloteca.ro), Isostar (www.nutrivita.ro), Salomon (www.salomon.ro), Primăria Orțisoara (www.primariaortisoara.ro), Bausch+Lomb (www.bausch.ro), OakleyRomania(http://www.facebook.com/OakleyRomania?fref=ts)