Revanșă la triatlonul Lacul Sf. Ana

Când la mijlocul săptămânii trecute am plecat din Târgu Mureș cu destinația Băile Tușnad mi-am dat seama că am stat foarte mult pe acolo, cam două săptămâni. Mult, dar cu folos. Acolo, la Tg. Mureș, am învățat numeroase lucruri despre ceea ce înseamnă mtb-ul, atât de la Albert Gaspar cât și de la echipa Robike. De fapt, tot secretul constă în antrenamentul practic, trebuie să stai călare cât mai mult pe bicicletă pentru a învăța să o conduci eficient pe teren accidentat. Mi-am dat seama că a început să îmi placă mtb-ul, e cu totul altceva decât cursiera, mersul pe drum dificil, printre bolovani îți dă o senzație pe care nu o întâlnești pe șosea. Dar să mă întorc la Băile Tușnad…. În apropiere urma să aibă loc triatlonul xterra St Ana Lake, după cum l-au prezentat organizatorii. Aveam emoții mari. Mă urmăreau gânduri legate de experiența nefericită de anul trecut de la această competiție când cu o zi înainte, la o recunoaștere a traseului, m-am accidentat destul de serios, lipsind ceva vreme din circuitul competițional. Acum îmi doream nu doar să apuc să iau startul, ci și să câștig triatlonul.

În ziua competiției m-am trezit pe la ora 6:30, așa cum fac de obicei. Am ieșit la geam și m-am uitat la cer, se părea că va fi o zi frumoasă. Pe la 8:30 am luat micul dejun, o omletă mare cu șuncă și roșii, ceai, unt și miere. Știam că până la ora 12, ora startului,
mai e mult timp și s-ar putea ca masa să nu îmi ajungă, dar mai știam și că mă pot baza pe batoanele Isostar, pe care le-am mâncat cu o oră înainte de începerea cursei.

Când am ajuns în țarcul de biciclete mi-am ales un loc cât mai bun pentru a-mi pune
bicla. Am început să mă întâlnesc cu cunoscuți, cu tot mai mulți prieteni. Vremea era plăcută, atmosfera reconfortantă. Apa din lacul Sf. Ana părea și ea prietenoasă, se putea înota fără costum de neopren.

În jurul orei 11 am început încălzirea. Dar nu mă simțeam prea comod, aveam ceva dureri de burtă. Dar am trecut repede peste acest neajuns. Atmosfera relaxată era să mă coste. Pentru prima dată în viața mea am pierdut startul la înot. Eu știam că mai sunt vreo două minute până la start, stăteam relaxat pe malul lacului, când am văzut că ceilalți concurenți porniseră în cursă. Am recuperat însă.

Traseul de bicicletă a început cu o urcare destul de grea, însă nu am avut probleme, m-am simțit confortabil. Au fost destul de multe coborâri, unele periculoase şi tehnice, cu bolovani ascunși sub iarba înaltă, dar am mers bine.

La alergare, prima parte a traseului a fost destul de grea, se urca abrupt pe o pantă. După aceea, se intra prin pădure, iar pe ultima porțiune era o coborâre lină. Traseul mi-a adus aminte de maratonul Piatra Craiului, o competiție pe care o aștept cu nerăbdare.

În final aveam să câștig cu timpul de 1h:54min:46sec. În clasamentul Bioeel sunt în continuare pe primul loc la categoria de vârstă, cu 9 puncte avans față de Albert Gaspar.

În cele din urmă aș vrea să mulțumesc sponsorilor fără ajutorul cărora nu aș fi obținut aceste rezultate. E vorba de Isostar, de magazinul de biciclete Veloteca, Ideal, Shimano, Suunto, Salomon și magazinul online Sportsworld.ro.

Următoarea mea cursă: Triatlonul Reci, pe 7 august.