Restanțe, noutăți, mulțumiri

Așa este, nu am mai scris de foartă multă vreme pe aici, însă sper că voi fi iertat. Și mai sper că vă voi povesti mai multe de acum înainte.
Să începem cu trecutul recent. Am încheiat anul competițional 2012 la mijlocul lui decembrie, cu participarea la Băneasa Trail Race, unde am reușit să obțin locul 7. Mi-aș fi dorit o clasare mai bună, dar nu s-a putut căci au fost prezenți cei mai tari alergători de plat din România. Un singur nume aș dori să menționez aici, pe cel al lui Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român, participant la Olimpiadă. Pe Marius îl știu și îl urmăresc de multă vreme, de pe vremea când alerga curse de 5.000 și 10.000 de metri, este un model de muncă și modestie, inclusiv pentru mine.

Și pentru că tot am rostit cuvântul modele, să mai spun că la ciclism întotdeauna mi-a plăcut Marian Frunzeanu, pentru stilul său elegant și lejeritatea cu care pedalează. În cursele grele de șosea la care am participat alături de el niciodată nu îmi dădeam seama să fi fost obosit.

În proba de natație îmi e mai greu să spun cine este modelul, asta pentru că îmi plac și îi urmăresc cu invidie pe toți cei care înoată mai bine decât mine. Și sunt destul de mulți, asta pentru că proba de înot a triatlonului a fost și este punctul meu slab.

Revenind, pot spune că am încheiat anul 2012 cu rezultate de care sunt mulțumit. Cine dorește să vadă ce am obținut poate verifica aici: ciprianbalanescu.ro/performanta.Să nu uit faptul că am fost plasat pe locul 9 în topul sportivilor din județul Timiș.

O noutate importantă este acum faptul că am un antrenor. Ba chiar sunt mai multe persoane care mă monitorizează și mă ghidează în antrenamente. Întâi de toate e vorba de antrenorul de triatlon, dr Cristian Negrea, cadru universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Timișoara. Am așteptat aproape un an ca dl profesor Negrea să accepte să se ocupe de mine…

După cum am mai spus, știu că înotul e punctul meu vulnerabil. De aceea, pentru următoarele câteva luni am decis să mă mut în București, ca să fiu mai aproape de Matei Giurcăneanu, antrenorul care se ocupă acum de partea tehnică a înotului meu. Într-un fel sau altul, învăț să inot correct, iar în Matei am încredere maximă că mă va ajuta să îmi schimb tehnica deficitară.

Cred că e cazul să aduc niște mulțumiri speciale și câtorva dintre prietenii care mi-au stat până acum în preajmă. Francois și Olga, Sergiu, Florin și Adelina Păsat (Isostar România) vă mulțumesc pentru ajutorul financiar pe care l-am primit din partea voastră, ceea ce face posibil acest cantonament în București. Sper din tot sufletul ca această schimbare să mă ajute să realizez ce mi-am propus în următorii ani.

Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc sponsorilor mei, fără de care rezultatele de până acum nu ar fi fost posibile. Într-o ordine oarecare, mulțumirile mele se îndreaptă către Ridetour.com, Merida, Veloteca, din nou Isostar, Salomon, Primăria Orțisoara, POWERbreathe (www.respiracorect.ro) și www.oakleystore.ro

Următorul meu concurs, care va conta mai curând ca antrenament, e un cros de circa 3.6 km, în cadrul competiției Gerar. Așadar, ne putem vedea duminică 27 ianuarie, în Politehnica București, să alergăm cu voie bună și, dacă o fi să fie, cu ceva zăpadă.