Primul concurs de duatlon al anului

Sambata 2 aprilie, in Bucuresti, voi participa  la primul duatlon sprint din acest sezon, Cupa Olimpia.

Dupa o iarna cu, ce-i drept, destul de putina zapada, in schimb foarte friguroasa, pot spune ca a inceput sezonul competitional.

Pana acum, in aceasta iarna, m-am pregatit serios, chiar daca am intampinat numeroase greutati, din multe puncte de vedere. Iata insa ca am reusit sa trec peste toate.

Ultimele trei saptamani au fost destul de intense, deoarece am avut de dat mai multe examene la Facultatea de Sport, a trebuit sa fac fata antrenamentelor (deloc usoare) si sa particip la competitii de inot si alergare.

Revenind la concursul de sambata… Distantele la acest duatlon sunt: alergare 5 km, ciclism 20 km, alergare 2,5 km . Este prima oara cand particip la un astfel de concurs in Bucuresti si cred ca va fi o experienta interesanta.

Sunt cativa prieteni carora le-am spus de concurs, iar reactia imediata lor a fost: “sa vii cu locul 1, sa castigi”. Nu stiu ce se va intampla…

Sincer, de-a lungul carierei mele de sportiv profesionist am invatat ca nu toate cursele trebuie “sa le mergi” la capacitate maxima. Asa ca, indiferent daca voi castiga sau nu acest duatlon, pentru mine va fi oricum un antrenament pentru celelalte competitii care ma asteapta.