O zi de antrenament

Pentru astăzi aș vrea să vă prezint cum arată o zi de antrenament. O zi obișnuită, dar parte  a unui plan de pregătire pe termen lung, bine pus la punct.

La ora 7 de dimineață eram la bazin. Am înotat două ore, circa 5.000 metri. Baza  antrenamentului de înot de azi au fost seriile executate la un tempo sustinut: 3seriix300m (nu am acordat atenție timpului), urmate de 4 seriix250m.

După bazin, am plecat în apropiere, spre parcul IOR, unde aveam planificat  antrenamentul de alergare.
Așadar, la 9h:40 eram în parc. Am alergat la un ritm de 3’55”/km o distanță de 15 km.  Apoi, m-am oprit și în sala de atletism de lângă complexul Național unde am efectuat zece lansate.

La ora 13:00 a venit ora prânzului.
De acum înainte a început partea aparent mai ușoară a zile.
La ora 13:40 m-am băgat în pat, am dormit circa o oră și jumătate.
Între 16 :10-16:50 am scris la acest text . Nici pe departe nu a fost ușor.

La  ora 17:00 am intrat în sala de forță. Așa cum am mai spus, baza performanței în triatlon în această perioadă de acumulare nu este doar pregătirea efectivă a fiecărei probe în parte (înot, ciclism sau natație) sau parcurgerea unui volum cât mai mare de kilometri, ci ține și de alți factori.

De exemplu, astăzi la sala de forță am lucrat genuflexiuni cu unul dintre aparatele preferate, un exercițiu de bază în programul de forță din această etapă.

Executând genuflexiunea la aparatul STAR TRAC mă simt în siguranță în ceea ce privește postura corpului meu și a coloanei vertebrale, mai ales că lucrez fără un partener care să mă asigure în timpul execuției. Acest exercițiu este unul specific pregatiri fizice pentru triatlon.

După programul de forță am acordat atenție și recuperării: un pic de jacuzzi și saună, toate acestea la sala de forță SPORT STATION (www.168sport.ro)

Mulțumesc lui Ionuț și 168 SPORT STATION (www.168sport.ro) pentru ajutorul acordat și sunt sigur că alături de voi o să ajung unde mi-am propus. Cât mai departe.
Tuturor, spor la antrenamnet iar celor care sunt acum pe la birou sau la muncă de orice fel, spor la fel…