Noutati dupa mai bine de o luna de tacere

A fost o lună cu multe evenimente, marcată de faptul că m-am mutat în zona Timișoarei. Cum acum concurez pentru clubul Ride Competition este normal să locuiesc în apropiere de acest oraș. De fapt, stau în satul Cornești, la vreo 18 kilometri nord de Timișoara, pe drumul spre Arad.
Cornești e o localitate cu o istorie veche, fiind formată pe o așezare neolitică unde s-au găsit artefacte din metale, ceramică și oase calcifiate de sălbăticiuni. Venind mai aproape de vremurile noastre, merită spus că în Cornești s-a născut și a copilărit primul Mitropolit al Banatului, Nicolae Lăzărescu.
Satul e situat în câmpia înaltă a Vingăi, așa că în alergările mele cotidiene prin împrejurimi nu o dată întânesc căprioare, iepuri, fazani sau chiar rațe sălbatice ori pescăruși. Priveliștea e minunată, mai ales dimineața: turme de oi, profilându-se spre răsărit; dincolo de întinsa pădure a Pischiei, în fundal, se văd munții  Zărandului.
Vă rog să mă credeți: peisajul acesta atât de frumos parcă mă îndeamnă să mă antrenez și cu mai multă intensitate.

Câteva cuvinte acum despre competițiile la care am participat în ultima lună. Au fost doar concursuri de bicicletă sau alergare, pe care le-am folosit ca o modalitate de a mai diversifica antrenamentele. Astfel, am participat la un concurs de mountain bike – Valea lui Liman – unde am obținut locul III, apoi un cros în Timișoara (unde m-am clasat pe primul loc) și apoi, în ziua următoare, alergare la semi-maratonul Hercules, pe valea Cernei. Această din urmă competiție a fost cea mai solicitantă, dar am reușit o nouă clasare pe podium, respectiv pe locul II.

Mai multe poze gasiti aici.

Din păcate, din motive independente de mine, nu am putut să realizez unul din principalele obiective ale începutului de sezon competițional: participarea la Cupa europeană de triatlon de la Brasschaat (Belgia). Cu toate că am trimis cererea de înscriere cu trei săptămâni înainte, aceasta nu a mai fost acceptată deoarece numărul participanților a fost limitat la doar 75.

Așa că următorul meu concurs va fi pe data de 11 iunie, la triatlonul “Fără asfalt” din Vama Veche.