Niște rezultate, niște gânduri de sfârșit de an!

Chiar dacă nu am luat startul efectiv, am reu it recent să intru într-un nou top: cel al atle ilor din jude ul Timi , la disciplinele olimpice. M-am clasat astfel pe locul 9, într-o companie selectă, spun eu.

Au contat rezultatele mele bune din acest an: campion na ional la triatlon medalie de bronz la campionatul balcanic de triatlon.

A fost premiat si antrenorul alături de care mi-am desfăsurat mare parte din pregătirea de iarnă, Matei Giurcăneanu. De fapt, el a ob inut titlul de antrenorul anului în judetul Timis. Multumesc domnule profesor, sper să mai am loc în echipa dumneavoastră si în această iarnă.

Desi în mod normal am încheiat sezonul competitional, totusi la sfârsitul săptămânii, pe 18 decembrie, am participat la un concurs… în Franta. Nu a fost o competitie de triatlon (vremea nu prea ar mai permite asa ceva) ci una de alergare. A fost un cros de 6.9 km desfăsurat într-un sătuc nu foarte departe de Annecy.

Am avut emotii la start, am încercat să mă concentrez cât mai bine si am dat cam tot ce am putut eu în acest moment. A fost o alergare pe străzile satului, într-o atmosferă extrem de plăcută. La start au fost prezenti 240 de atle si, numai la masculin, iar eu în final am reusit să mă clasez al zecelea. Nivelul a fost ridicat, deoarece crosul a fost câstigat de un francez triplu campion na ional în probele de semi-fond.

M-a surprins extrem de plăcut faptul că organizatorul competitiei despre mine, legate evident de cariera mea sportivă.

În curând se va încheia un nou an competitional. A fost unul parcă mai bun decât de obicei, în care am înteles cât de dificil este să te mentii în frunte. Sunt anumite etape în carieră pe care – alături de antrenor – si le propui să le atingi. Când reusesti este desigur foarte bine, însă partea cea mai dificilă este atunci când trebuie să re-confirmi, să arăti că poti câstiga din nou o competitie, un titlu. Sper că anul acesta am demonstrat asta.

Iar pentru acest lucru trebuie să multumesc celor care au fost alături de mine: antrenori, prieteni, sponsori. Cu fiecare dintre ei am avut o relatie specială. A trebuit să muncesc mult pentru a-i tine alături, a-i convinge că e bine să mă sprijine. Cu totii vor să fii cel mai bun, tuturor trebuie să le demonstrezi asta.

Public as vrea să multumesc acum sponsorilor care m-au ajutat : Isostar, Salomon, Suunto, Veloteca. M-au sprijinit cu echipament si Ride-Tour, Shimano, Ideal, Sportsworld.ro. Nu e deloc usor să îi ai alături, mai ales într-un sport ca triatlonul,  scump si care nu este încă foarte popular în România.