Locul 1. Cupa Olimpia la duatlon

Si a fost primul concurs de duatlon al acestui an… Un concurs nu foarte solicitant, dar util, un concurs nici prea bine organizat, dar totusi necesar.  Cupa Olimpia la duatlon a strans duminica la start 33 de sportivi legitimati si 40 de amatori. Cu totii am concurat in Parcul Tineretului din Bucuresti.

In cazul meu, emotiile au fost, ca de obicei, foarte puternice. Emotii inainte de start, niste senzatii foarte puternice pe care nu reusesc nici acum sa mi le explic. Dar toate emotiile dispar imediat ce incepe competitia. Am pornit tare in prima proba, cea de alergare, de 5 km. Am pornit atat de tare (pentru unii!) incat arbitrii nu au apucat sa ajunga la primul post de control, asa ca am ocolit si am alergat cu vreo 500 de metri mai mult. Am alergat in pluton, alaturi de Alex Diaconu si Robert Gomoescu. In tranzitie am reusit insa sa ma desprind.

Proba de bicicleta pe distant de 20 de km a fost una solicitanta, nu atat fizic, cat mai ales in ce priveste atentia necesara pentru a ocoli numeroasele gropi de pe traseu. Care traseu a fost totusi unul tehnic, cu ceva curbe si o portiune in panta.
Pe ultimii 2.5 km de alergare nu am fortat aproape deloc. Nu ma asteptam sa fie o cursa chiar asa de usoara, mai ales ca era prezent si Alex Diaconu, dar cred ca nici el nu a mers la turatie maxima.

Timpul realizat: 0h:56min:05sec.
Dupa concurs a fost o atmosfera foarte placuta, m-am intalnit cu numerosi prieteni si colegi, pe care ii cunosc de la alte curse montane, triatloane, crosuri.

Una peste alta: o cursa buna, m-am simtit excelent si am obtinut si locul 1.

Urmatorul concurs e destul de aproape: campionatul national de duatlon, 16 aprilie, la Snagov.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.