La sala de forță

Baza performanței în această perioadă de acumulare nu este doar pregătirea efectivă a fiecărei probe în parte (înot, ciclism, natație) prin parcurgerea unui volum mare de kilometri, ci ține și de alți factori.

Astfel, încerc să accord atenție și recuperării (fie că e vorba de masaj, saună, jacuzzi) dar și antrenamentelor nespecifice, de creștere a nivelului de fitness muscular. Totul, pe baza unui program gândit pentru creșterea performanței în următorii patru ani.

Am început o nouă colaborare, alături de 168 SPORT STATION (www.168sport.ro), având acces la o sală bine dotată cu aparatură de fitness. Tot aici este și un bazin de 22 de metri unde pot să mă antrenez sau să mă relaxes.

Creșterea nivelului de fitness muscular este un factor important în pregătirea fizică de bază specifică. Programul pe care il efectuez în momentul de față este unul orientat către creșterea volumului, a anduranței musculare locale, a anduranței generale și creșterea rezistenței în regim de forță. Acest program va evolua în funcție de tipul etapei de pregătire în care mă voi afla.

Exercițiile pentru dezvoltarea forței le execut în sala cu aparatură de fitness a sălii 168 SPORT STATION. Exercițiile sunt alese pentru a influența musculatura specifică probelor de triathlon.

Fiecare etapă a programului urmărește un obiectiv stabilit, în concordanță cu nevoile competiționale din acest an și îmbunătățirea nivelului pregătirii fizice. În sala de fitness utilizez aparatura din dotare pentru dezvoltarea parametrilor trenului inferior, ai centurii abdominale și a trenului superior. De asemenea, acord atenție și ameliorării capacității aerobe.

Mulțumesc 168 SPORT STATION pentru ajutorul acordat și sunt sigur că alături de voi o să
ajung unde mi-am propus. Cât mai departe.

Voi reveni în curând cu poze din timpul antrenamentului.