Munca grea si seriozitatea la antrenament mi-au adus titlu la nationalele de duatlon

Cum tot sunt pe drumuri, anunț cu puțină întârziere că am reușit să obțin titlul de campion național la duatlon.

Sîmbătă, în ziua concursului, m-am trezit la ora 6:30 de dimineață și am ieșit pe balconul camerei unde locuiam. Priveam la cerul înnorat și nu știam dacă o să plouă sau nu. Sincer, eu aș fi vrut ploaie, pentru că mă simt bine când vremea afară e ca rea. Nu, nu sunt masochist, dar cum multe dintre antrenamentele de iarnă le fac pe ploaie sau ninsoare sunt obișnuit cu aceste condiții, mai dificile.

Din balcon, printre frunzele abia înverzite ale copacilor, se vedea țarcul de biciclete, unde urma să fie zona de tranziție. Am coborât, m-am dus în țarc și am ales un loc de concurs cât mai bun. Am lăsat un prosop pe locul unde urma să îmi aduc bicicleta și o hârtiuță, pe care am scris doar atât: Ciprian. Acum lumea avea să știe că locul este ocupat.

Am revenit în cameră și cum nu îmi era somn am privit la televizor până pe la 8:30. Am coborât apoi la masă. Două ochiuri cu patru feliuțe de șunculițe și o bucată de telemea. Plus unt cu miere și o cană cu ceai. Un mic dejun bun.
În cameră am continuat cu două batoane High Energy de la Isostar plus o hidratare atentă, cu Hydrate Perform, tot de la Isostar.

Ora startului se apropia pe nesimțite. La 9:30 am început să mă pregătesc pentru concurs. O oră mai târziu am început încălzirea. Startul ar fi trebuit să fie la 11:30, dar a întârziat o oră. Așa că am continuat să mă încălzesc, ce puteam să fac…

Domnii de la Federația de Ciclism și Triatlon tot ne spuneau să fim răbdători și înțelegători. De vreo opt ani sunt totuși foarte înțelegător cu ei…

De la start au lipsit câțiva sportivi, unii foarte buni. Îmi pare rău, nu știu exact care sunt motivele care i-au făcut să absenteze.

În fine, abia la ora 12:30 s-a dat startul la duatlon. Primii zece kilometri i-am alergat în 32min:27sec. Cred că aș fi putut coborî sub 31min, dar am zis să nu forțez. Proba de ciclism și cea de alergare pe 5 km le-am parcurs cam la 90 la sută din potențial.

Am cîștigat. Bucuria a fost, normal, foarte mare. E un nou titlu de campion național. Cu atât mai important cu cât a fost obținut pentru noul meu club, Ride Competition Timișoara, la doar două zile după ce am obținut licența.