Îmi văd de antrenamente

De puțină vreme m-am întors din cantonamentul desfășurat în Muntenegru. Poate că o să apuc să povestesc despre ce mi s-a întâmplat pe acolo, ce am învățat ca sportiv. Sper să găsesc timp, sunt multe de spus.

Până atunci îmi văd de antrenamente. Am folosit voit verbul ”a vedea” pentru că vreau să fac o mărturisire personală dar și pentru că merită să vedeți J cum puteți avea grijă de voi – dacă e cazul – cu ajutorul unei companii profesioniste.

Pe la vârsta de 12-13 ani am mers la oftalmolog. Mi-a spus atunci că va trebui să port ochelari, deoarece am ceva problem la ochiul stâng. Mi-a dat o rețetă să îmi fac ochelari, eu am fost copil ascultător… Însă nu am purtat acei ochelari decât vreo două minute, căci mă incomodau, nu îmi plăceau deloc. Dar cel mai rău era faptul că mă încurcau căci eu, ca un copil cuminte ce eram :-), zburdam toată ziua, eram pe modul turbo mai mereu.

Deși ar cam trebui, nu port ochelari nici acum. Nu îmi place, cred că dacă mi-aș pune unii (ce ziceți de un model cu ramă argintie?) aș arăta ca un tocilar.

De o lună însă s-a schimbat ceva: port lentile de contact. Trec peste faptul că nimeni nu a observat lucrul acesta, însă cel mai important este faptul că nici eu nu îmi dau seama de asta, că lentilele nu mă deranjează.

Lentilele sunt mici, din silicon hidrogel, deci important e și faptul că nu se pot sparge.

După cum știți, mă antrenez destul de serios: 6-7 ore pe zi, adică săptămânal vreo 25-30km parcurși înot, vreo 70- 80 alergați și alți 200-250km mers pe bicicletă. Cu niște ochelari normali mi-ar fi foarte greu să fac toate acestea. Cu lentilele de contact e însă foarte simplu. Mi le aplic de ochi și apoi pot folosi liniștit ochelarii de înot sau pe cei de alergare sau ciclism.

Am uitat să vă spun că folosesc lentile Pure Vision de la Bausch+Lomb. Le pot purta și 30 de zile fără să le dau jos de pe ochi.

Încă o dată, mulțumesc Bausch + Lomb pentru sprijinul acordat.