Cupa Arsenal Park la ciclism

M-am decis să învăț să merg cît mai bine și pe MTB. Evident, e total diferit față de mersul pe cursieră, însă cum numărul concursurile de triatlon xterra din România e în continuă creștere, am zis să mă perfecționez cît se poate și în acest domeniu.

De aceea, am participat, pe 26 iunie, la Cupa Arsenal Park desfășurată la Orăștie într-un loc cu totul și cu totul inedit. Inedit pentru că traseul e în interiorul unei foste fabrici de armament, acum transformată într-un complex turistic de vacanță cu specific militar. Am zis că merită văzut și așa ceva.

La start s-au aliniat în jur de 70 de concurenți, la toate categoriile. Vremea a fost plăcută, iar atmosfera generală extrem de prietenoasă. Sincer să fiu, mă așteptam să cîștig  dar planul de acasă nu se potrivește mereu cu cel din tîrg J. În cele din urmă m-am clasat totuși onorabil, pe locul 2. Prietenii deja mă tachinează și îmi spun că a început să îmi placă tot mai mult treapta a doua a podiumului, asta pentru că la ultimele competiții la care am participat m-am clasat pe locul doi. Ce știu ei însă… pentru mine important e însă faptul că mi-am mai perfecționat puțin tehnica de a merge pe MTB.

Pe de altă parte, mi-a plăcut mult la Arsenal Park. E un loc larg, 80 de hectare, foarte potrivit pentru antrenamentele cu MTB-ul, dar tot acolo se pot organiza și sesiuni de pregătire pentru road bike sau alergare. Cum premiul pentru clasarea mea pe podium o să fie un sejur de o noapte tocmai la Arsenal Park o să am timp să testez toate acestea, dar și alte bune ocazii pentru distracție și aventură din acest spațiu.