Start în forţă pentru 2014. Locul întâi la Forest Run Pustnicu

Duminica trecută, 12 ianuarie, Ciprian Bălănescu, campionul României la triatlon şi duatlon, campion Balcanic la duatlon şi vicecampion Balcanic la triatlon, a participat la prima sa cursă a sezonului, Forest Run, desfăşurată în Pădurea Pustnicu din nordul Bucureştiului. Pentru Ciprian aceasta a fost mai mult o cursă de antrenament, el aflându-se încă în perioada de acumulare. „Nu a contat dacă ieşeam pe locul întâi sau pe 5”, spune Ciprian, „însă evident mă bucur că am câştigat”.

foto Popa Bogdan 2Start la Forest Run 2014 Pustnicu. Foto Popa Bogdan

Ciprian a avut parte de concurenţă serioasă în timpul concursului. Cristian Luţic şi Emanuel Trandafir, alţi doi atleţi cunoscuţi, aveau să se alieze pentru a obţine victoria. Deja de la start Ciprian a intuit strategia care urmau să o aplice aşa că el a plecat tare imediat ce s-a dat startul pentru a-i face pe Cristian şi Emanuel să iasă din pluton. Tehnica a funcţionat, iar cei doi au început urmărirea lui Ciprian. „Emanuel şi Cristian au încercat să mă obosească schimbând tot timpul ritmul, când tare când încet. Eu am tras tare în prima parte a turei 1 după care Emanuel a ieşit în faţă şi a mărit viteza timp în care Cristian stătea în spate. De la tura doi Emanuel nu a mai putut duce aşa că a preluat Cristian”, a declarat Ciprian Bălănescu la finalul concursului.

foto Radu CristiAcţiune pe traseu. Foto Radu Cristi

Traseul de concurs era la un moment dat străbătut de un şanţ adânc ce trebuia traversat. La prima tură Ciprian a coborât şi a urcat normal pe partea cealaltă însă în tura 2 a încercat să-l sară direct. „În tura a doua m-am gândit că mă pot distanţa dacă sar şanţul”, spune Ciprian. „Dar săritura ar fi trebuit să fie destul de mare, vreo 2,5 metri. Cu o fracţiune de secundă înainte să-mi iau avânt mi-am dat seama că nu este posibil. Aşa că avântul avut deja l-am atenuat sărind jos, în mijlocul şanţului”.

foto Popa BogdanŞanţul care trebuia traversat de sportivi. Foto Popa Bogdan

La finalul concursului, în ultima tură, Ciprian a plusat pentru a se distanţa de urmăritori pe ultimii 150 m ai cursei. Însă Cristian a accelerat şi el şi cu 70 m înainte de finiş era la doar 5 m în spatele lui Ciprian. Ritmul creştea încontinuu pe ultimii metri ai cursei amândoi atleţii alergând din ce în ce mai tare, amândoi cu şanse pentru locul întâi. Cu 20 m înainte de finiş Cristian era la doar 1-2 m în spatele lui Ciprian, însă Ciprian a mai dat un mic boost şi a reuşit să termine în frunte. A fost un finiş de cursă incredibil. Un adevărat fotofiniş care a ţinut spectatorii cu sufletul la gură până în ultima secundă.

„A fost o cursă foarte bună. Sincer nu aveam aşteptări deosebite fiind încă în perioada de recuperare după ce cu o zi înainte am avut un antrenament foarte greu”, a declarat Ciprian la final. „Însă cursa mi-a plăcut, organizarea a fost foarte bună şi toată lumea foarte veselă. Să ne vedem cu bine la următoarele curse. 2014 abia a început!”

foto bogdan ionOcupantii locurilor 1, 2 si 3 undeva pe traseu. Foto Bogdan Ion – facebook.com/fotobogdanion

Podiumul cursei Forest Run ediţia Pustnicu la categoria masculin 18-39 ani a fost următorul: locul 1 – Ciprian Bălănescu, locul 2 – Cristian Luţic, locul 3 – Emanuel Trandafir. Următoarea cursă a lui Ciprian va fi pe 26 ianuarie 2014 unde îl veţi putea urmări în Bucureşti la Semimaraton Gerar.

foto Andrei Alexandru GligorPodiumul Forest Run 2014 Pustnicu. Foto Andrei Alexandru Gligor andreigligor.ro