Muito bom champ !

In traducere: “Foarte bine campionule !”

Duminica, pe 6 martie, am participat la prima cursa de duatlon din acest an! Sunt foarte bucuros si multumit atat de evolutia mea din competitie cat si de rezultat.

Cursa a avut loc in Playas de Punta Umbria, o localitate aflata la aproximativ o ora si jumatate de Monte Gordo, locul unde ma antrenez de aproape 2 luni de zile. Am plecat duminica dimineata la ora 6 si 30 de minute spre Punta Umbria, urmand ca la ora 10:30 sa iau startul la prima mea cursa de duatlon din acest an.Aveam emotii si in acelasi timp eram foarte nerabdator sa concurez din nou.  Am ajuns la locul desfasurarii concursului, mi-am ridicat kitul de participare, mi-am verificat tot echipamentul si am asteptat “cuminte” startul. La start erau aproape 500 de sportivi care mai de care mai atletici, echipati cu biciclete de top si echipament din ultimele colectii. Marea majoritate erau si destul de inalti. Am avut un moment in care m-am gandit ca “nu voi tine pasul…” dar noroc ca mi-a trecut repede.

S-a dat startul si am inceput sa simt adrenalina competitiei. Primii 5 km de alergare au mers snur, am reusit sa intru primul in zona de tranzitie, desi principalul meu contra-candidat a terminat in acelasi timp cu mine alergarea. La bicicleta am mers umar la umar cu el iar la a doua tranzitie am plecat al treilea. Am asteptat ultimii 200-300 de metri inainte de finish sa accelerez sperand ca pot sa “il ajung” si pe locul 2 si pe locul 1. Pana la urma locul 2 a fost al meu cu 55 de minute 32 de secunde si sunt mandru de asta! Am venit la 5 secunde in spatele locului 1.

Poate va intrebati de unde vine titlul “Muito bom champ !”…prietenul meu portughez Joao Martins m-a sustinut pe tot parcurusl zilei. Concluzia “Foarte bine campionule !” ii apartine lui. Eu doar ii multumesc lui si celorlalti romani care au fost sustinatorii mei duminica.

cip5 cip4 cip3 cip2 cip1

cip6

cip7