Ciprian Bălănescu continuă seria de victorii. Locul înâi la Semimaraton Gerar 2014

Duminică, 26 ianuarie 2014, pe o vreme de iarnă frumoasa, Ciprian Bălănescu a participat la a 4a ediţie a Semimaratonului Gerar. Dacă cu o zi înainte de competiţie startul a fost pus sub semnul întrebării datorită condiţiilor meteo dificile, ninsoare abundentă şi viscolită, duminică vremea a fost cât se poate de bună pentru un concurs desfăşurat iarna pe zăpadă. A nins, însă liniştit şi cu fulgi mari, iar temperatura nu a fost mai mică de -6 grade.

A 4a ediţie a cursei de alergare a fost foarte populară, peste 400 de participanţi fiind prezenţi la start. Ciprian Bălănescu a avut o cursă bună şi uşoară. El a participat la proba Cros de 3,5 km şi tot timpul cursei a trebuit să-şi ţină în frâu entuziasmul. „A trebuit să alerg tot timpul cu frâna de mână trasă”, spune el. „Nu vroiam să exagerez aşa că am alergat la o viteză moderată. Nu a fost o potecă prin zăpadă deosebit de bună făcută deja pentru că tocmai ninsese abundent. Însă s-a putut alerga foarte bine până la urmă”.

foto

Foto: Radu Cristi

Anul acesta, la Semimaratonul Gerar, a fost introdusă o probă nouă, de 10,8 km, alături de cele existente de 21 km şi cea de 3,6 la care a participat Ciprian. La start nu au fost emoţii deosebite, iar per ansamblu concursul i-a plăcut foarte mult. „M-am bucurat să văd cât de bine a fost organizat şi cât de mulţi participanţi au fost. Înscrierile s-au terminat în doar câteva ore. În cursă m-am simţit bine şi pentru că am reuşit să îmi fac încălzirea la interior”.

La final Ciprian Bălănescu a reuşit să obţină fără probleme locul întâi la proba Cros, principalii săi adversari nepunându-i probleme. Cristian Luţic nu a participat, Emanuel Trandafir sosind pe locul 2. La premiere Ciprian a dorit să păstreze tradiţia şi a invitat-o pe doamna Ecaterina Andronescu să fie alături de el pe podium.

La acest concurs Ciprian a alergat folosind încălţămintea Salomon Neutral XR CrossMax. Este echipamentul de alergare pe care el îl foloseşte în mod normal pe orice fel de teren. Pentru partea de jos a corpului el a folosit o pereche de colanţi, iar în partea de sus un tricou Salomon, o bluză subţire şi maieul cu sponsori. A mai fost îmbrăcat şi cu o jachetă subţire pe care însă a dat-o jos în momentul startului. Pe cap a avut o bandană Salomon, iar în mâini o pereche de mănuşi subţiri. Acest echipament minimalist i-au asigurat căldura şi mobilitatea necesare câştigării probei de Cros.

Următorul eveniment la care Ciprian Bălănescu doreşte să participe este Winter Tri Challenge de pe 22 februarie 2014. Până atunci antrenamentele continuă!