Cine sunt eu?

Sunt Ciprian Balanescu, sportiv de performanta. Da, acesta sunt eu. Mi-au trebuit cateva zile sa-mi raspund la intrebarea “Cine sunt?”. Si da, raspunsul e simplu dar inevitabil a venit si urmatoarea intrebare “Ce este sportivul de performanta? “
Sportivul de performanta este un om caruia cu siguranta de mic i-au placut jocurile care implica multa miscare. Este omul care fara sa fie constient, inca de mic isi alege drumul in viata. Sa fii sportiv de performanta este un loc de munca. Este un loc de munca extraordinar de frumos, este locul de munca ideal pentru mine.
Practic triatlonul de mai bine de 10 ani si nu intentionez sa renunt in urmatorii ani chiar daca cei 30 de ani care i-am implinit nu demult ma avertizeaza ca in cativa ani v-a trebui sa-mi schimb planurile. Obiectivul meu principal e sa fiu bun, sa fiu cel mai bun. Si chiar daca pot fi acuzat de lipsa de modestie, sunt cel mai bun triatlonist al Romaniei in momentul de fata. Nu ma multumeste asta, vreau mai mult, pot mai mult. Vreau sa am timpi mai buni si cel mai mult si mai mult vreau sa progresez la proba mea deficitara, inotul. Cand o sa-mi rezolv aceasta problema care ma macina in fiecare zi, o sa pot sa ma simt un sportiv complet, o sa pot sa trec la urmatorul nivel, in care sa simt ca ma bat de la egal la egal cu cei mai buni din Europa sau din intreaga lume.
Sa fi sportiv de performanta in Romania e greu. Pentru cei mai multi e greu. Performanta nu se face usor decat in ochii celor care privesc de pe margine. Performanta se face cu multa, multa, enorm de multa munca. Se face cu multe antrenamente gandite de antrenori exceptionali. Se face cu disciplina in viata personala. Se face cu alimentatie adecvata. Se face in cantonamente. Se face cu echipament de calitate. Se face cu un psihic sanatos. Se face cu sustinere.
Sunt Ciprian Balanescu, sportiv de performanta. Sunt mandru de toate rezultatele mele obtinute in tara. Sunt mandru ca sunt roman, sunt mandru ca practic triatlonul, sunt mandru sa reprezint Romania in lume. Sunt mandru de rezultatele mele obtinute in strainatate. Imi asum esecurile de la competitiile unde puteam sa fiu mai bun si promit sa lupt in continuare pentru triathlon. Stiu ca o sa aiba un viitor frumos in Romania.

ciprian_balanescu1

foto: Henry Dullink