Un nou început. Alături de Herbalife

Probabil că mulți dintre voi știu deja că recent am semnat un contract de sponsorizare cu compania Herbalife. Din multe puncte de vedere, este un nou început în cariera mea de sportiv, o colaborare cu o firmă mare, binecunoscută și interesată să investească în performanță. Dar, pe de altă parte, această nouă colaborare nu face decât să îmi confirme că mă aflu pe un drum bun, ascendent și că având alături parteneri puternici îmi va fi mai ușor să realizez obiectivele sportive pe care mi le-am propus.

Mulțumind încă o dată tuturor celor care mi-au stat până acum alături, nu îmi rămâne decât să merg înainte, cu optimism și încredere.

Dar mai bine să vă povestesc prima mea zi alături de Herbalife. Era pe 17 februarie. Ca de obicei, m-am trezit foarte de dimineață, la ora cinci. La 6.00 eram în apă, într-un bazin din Bucuresti. A urmat un scurt antrenament de natație. Apoi mi-am făcut bagajul, pentru ”distracția” care urma să înceapă, pe la prânz, în Poiana Brașov.

La ora 15 .30 trebuia să vorbesc în fața unui public numeros, angajați și colaboratori Herbalife, reuniți în cadrul unui eveniment al companiei. Numai că lucrurile s-au lungit neașteptat și am ajuns în fața acestor oameni spre seară. Între timp, m-am consumat nervos destul de mult, tot gândindu-mă ce și cum o să spun, cum să mă prezint, cum să comunic cu publicul. Emoții de primadonă ați putea spune, însă au fost emoții normale pentru mine, un om deloc obișnuit cu astfel de situații. Dar știam că o să mă descurc bine.

IMG-20140218-02780_RE

Pe la ora 20.30 primesc un telefon și sunt rugat să cobor din camera de hotel. Aveam ochii roșii, așa îmi spunea oglinda în care îmi arunc o privire. Pornesc decis, ”trebuie să o fac și pe-asta”, îmi spun. Intru într-o sală mare, la început parcă m-au orbit luminile, noroc că mă trezesc aplauzele și uralele celor aproape 300 de oameni prezenți. ”Cipriene, parcă ești o vedetă de la televizor”, rostește vocea mea interioară. Înghit cu noduri, zâmbesc, mă rog, ce se face în astfel de momente.

Cineva mă prezintă drept al doilea sportiv român sponsorizat de către compania Herbalife. Normal, mă simt onorat. Primul este Anca Bucur binecunoscuta campioană în concursurile de fitness. Of, e greu cu emoțiile. Aici nu e la festivitățile de premiere de după o competiție, unde merg pe podium, îmi iau cupa sau medalia și am plecat. Nu, aici, trebuie să vorbesc. Noroc că trebuie să vorbesc despre ceva ce îmi place atât de mult… evident, e vorba despre triatlon.

Și încep să povestesc. Întreb mulțimea dacă știe ce este acela un triatlon. Spre marea mea bucurie, cei mai mulți (să zicem 95%) știau cu ce se mămâncă. Ehe, se pare că sportul nostru drag nu mai e chiar așa de necunoscut. Vorbesc, povestesc despre mine, cum mă antrenez, cum rezolv chestiunile de nutriție, cum e în competiții. Vorbesc. Mă simt tot mai confortabil. Mai vorbesc puțin (sincer, acum nu mai știu exact ce am zis) și gata, se termină.

Dar stați, ”supliciul” meu încă nu e gata. Trebuie să fac poze, să stau la poze cu majoritatea celor prezenți, de fapt. Se face o coadă lungă-lungă de nu îi zăresc capătul. Poate credeți că vreau să mă dau mare, însă nu e deloc așa. Fac poză, după poză, zâmbesc cât pot eu de bine. Asta cu zâmbitul merge o vreme, dar în scurt timp obosesc. Simt că mușchii feței nu mă mai ascultă, că nu mai pot zâmbi. Zău că a doua zi de dimineață aveam o mică febră musculară…

1911759_10151893805421302_1643597972_n_RE

M-am bucurat foarte mult să cunosc atâția oameni, cu toții minunați. Le mulțumesc și pe această cale. M-a emoționat mai ales o persoană care mă știa de când eram mic și care a ținut să mă felicite în mod special. Mi-a spus cam așa: ”știu, Ciprian, drumul tău până aici nu a fost unul ușor, ai muncit din greu să ajungi aici, meriți din plin tot ce ți s-a întâmplat în viață. Să muncești în continuare, să ajungi și mai sus”. Mulțumesc.

Am ajuns în pat pe la ora 22.30. Frânt de oboseală. A doua zi de dimineață am ținut o scurtă repriză de încălzire pentru toți prietenii Herbalife, la ora de sport. Am fost și aici emoționat, dar a fost mult mai ușor. La scurt timp după întâlnirea de la Poiana Brașov, m-am întors la București, am reintrat în ritmul normal de pregătire, de concurs.

Mulțumesc întregii echipe Herbalife România pentru șansa de a colabora și pentru experiențele noi de până acum.

PS – Am fost puțin dezamăgit de ghinionul avut la Winter Tri Challenge, unde mi s-a spart camera (e pentru prima oară), dar unde am avut tăria să merg mai departe și în final să termin pe locul doi la general. Duminică particip la o nouă competiție: Pegas Duatlon, ce se va desfășura în parcul Tineretului din București. Vă aștept în număr mare, să participați sau, poate, să încurajați sportivii!